1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Erik Blomqvist i klass ett på Fågelmara skola har redan lärt sig tio bokstäver.
I söndags fick hans föräldrar hänga med på en lektion när skolan höll öppet hus.
Karlskrona • Publicerad 17 november 2003

Erik Blomqvist visar upp sin bokstavsbok för mamma Ewa Blomqvist och pappa Sigurd Axelsson. Han har precis klistrat in en lampa på en sida i boken. Lampan har han ritat själv och den hamnar på sidan där bokstaven L står. Men hans bästa bokstav är en annan.

- Det är nog v, jag gillar den, säger han.

En dag på skolan

På förmiddagen har alla klasser haft en lektion för att visa besökande föräldrar hur en dag på skolan kan se ut. När lektionen var slut gick de flesta till loppisen i gymnastiksalen för att fynda. Konkurrensen var stenhård mellan de olika stånden.

Total lycka

Christian Hammar och hans kompisar körde en annorlunda stil för att få pengarna att rulla:

- Köp en lyckomaskot för en krona. Du får total lycka och klarar dig undan döden, skriker Christian Hammar och håller segervisst upp händerna i luften likt en profet.

Hans brorsa Henrik Hammar och kompisen Philip Jonasson vill ta sitt lag till distriktsmästerskapet i innebandy och inhandlar snabbt en innebandymaskot för en krona. En lagom summa för att garantera framgång, tycker de.

- Vi vill göra så många mål som möjligt och maskoten ska hjälpa till, säger Henrik Hammar.

Ett hem åt draken

Nu byter försäljaren Hammar försäljningsknep och spelar hej vilt på känslor.

- Den här lilla gröna draken behöver ett hem, gastar Christian Hammar vidare och lovar att även draken för tur med sig. Den lilla gröna draken följer med hem i reporterbilen. Och någon gång under veckan ska undertecknad köpa en trisslott.

Mest för att se om Fågelmara skola verkligen har en profet.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.