1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kvinna rånades

En kvinna i 50-årsåldern rånades sent i går kväll i närheten av järnvägsstationen i Karlskrona.
Två män knuffade till henne och stal närmare 800 kronor i kontanter som kvinnan förvarade i jackfickan.
Karlskrona • Publicerad 8 april 2003

Det var strax före klockan 22.00 på söndagskvällen som två män plötsligt hoppade fram i närheten av järnvägsstationen och knuffade till kvinnan som var på hemväg från centrala Karlskrona.

Hon tappade balansen av knuffen och i tumultet rafsade männen åt sig de pengar som kvinnan förvarade löst i jackfickan. Enligt polisen handlar det om cirka 700-800 kronor som männen fick med sig.

Allt gick mycket snabbt och efter rånet försvann de två männen springande från platsen. Kvinnan skadades inte fysiskt men blev skärrad av händelsen. Hon kunde dock själv larma polisen med hjälp av en medhavd mobiltelefon. Polisen körde hem kvinnan till hennes bostad.

Kvinnan i 50-årsåldern har endast kunnat lämna ett knapphändigt signalement på de för henne två okända rånarna.

Hon kan inte redogöra för männens ålder men uppger till polisen att den ena bar en ljus jacka och den andra en mörk.

- Vi har inte mycket att gå på men bedriver nu spaning. Vi hoppas på tips från allmänheten och efterlyser vittnen som uppmärksammat rånet, säger Håkan Landgren, vakthavande vid Karlskronapolisen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.