1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kvinna, 24: ”Första slaget kom efter sex månader”

Sex öden. Sex historier. De kommande dagarna publicerar vi texter från några av de många tusentals som levt i en vardag som präglats av slag, sparkar och psykisk misshandel men som lyckats ta sig därifrån.
Det är viktiga påminnelser om att misshandel i nära relationer alltid är en lika brännande samhällsfråga och det är också därför BLT valt att publicera deras berättelser.
Foto: Staffan Lindbom

– Jag träffade min kille via en dejtingapp. Han var så fin. Uppvaktade mig enormt. Det var komplimanger, blommor, choklad, ja till och med smycken. Jag var så lycklig. Han var allt jag hade önskat. Jag har aldrig känt mig så älskad, så sedd, så kvinnlig. Han var min stora kärlek.

– Det var inga slag eller knuffar i början. Han var mer lite svartsjuk. Ville kolla min mobil hela tiden. Han ville också ha inloggningen till min Facebook. Han pratade illa om mina vänner. Mina kläder. Och kom med pikar angående mitt utseende. För att i nästa stund påpeka att jag hade världens vackraste ögon. Han ville gå med mig och shoppa kläder, han tyckte jag skulle byta stil. Han gillade en lite striktare stil. Som knälång kjol och blus. Egentligen var det inte alls jag men jag anpassade mig.

– Första slaget kom efter cirka sex månader. Det blev bråk efter jag varit på en after work med mina jobbarkompisar. Dagen efter var han djupt ångerfull och grät i stort sett hela dagen. Jag fick blommor och så... Vi hade försoningssex trots att jag egentligen inte ville. Efter den gången eskalerade det och slagen och knuffarna kom oftare och oftare. Det var som om det hela tiden låg i luften och man visste aldrig riktigt när det skulle hända nästa gång. Eller ens vad som skulle utlösa det. Sexet blev också grövre och han krävde nästan alltid försoningssex när vi bråkat.

– Jag tog mig ur det tack vare en arbetskamrat till mig som inte gav sig. Hon frågade ofta om mina blåmärken och gick inte på mina historier om att jag cyklat omkull eller snubblat. Jag tyckte hon var jobbig, skitjobbig, men hon fortsatte fråga. En dag på jobbet drog hon mig undan och ställde en rak fråga och jag bröt ihop fullständigt och allt rann ur mig. Jag fick sova hos henne den natten och dagen efter hjälpte hon mig att få kontakt med Kvinnojouren. I framtiden drömmer jag om att själv kunna hjälpa våldsutsatta.

– I dag bor jag i min egen lägenhet. Som jag inreder som jag själv vill och jag lägger mina pengar på sådant som jag vill köpa till mig själv. Jag har testat att dejta lite men är väldigt försiktig med vem jag vill släppa in i mitt liv.

– Jag vill skicka med till andra att det finns hjälp att få. Du är inte ensam. Ta hjälp av någon vän eller kollega. Någon du litar på. Om du vågar så ring Kvinnojouren. De kan hjälpa dig förstå vad det är du varit med om.

Kvinna, 24

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Karlskrona

Upprörda invånare tog ställning för Folkets hus

Vill få svar på samlingslokalens framtid

Ronneby

Avgjort om betalning till politiker

Överklagan avslogs efter beslutet för snart två år sedan

Coronavirus

Region Blekinge: Ytterligare covidfall har konstaterats

Statistiken uppdaterad

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Så träffades vi

Läs hela serien ”Så träffades vi

Möt paren och stalltjejerna