Bones och nöjesklubben QL fick årets kulturpris

Karlskrona Artikeln publicerades
The Bones och Nöjesklubben QL får Karlskrona kommuns kulturpris 2016.
Foto:Marcus Palmgren
The Bones och Nöjesklubben QL får Karlskrona kommuns kulturpris 2016.

Vad har punkrockarna The Bones och revyprofilen Christer Peters gemensamt?

De delar på Karlskrona kommuns kulturpris 2016.

Medlemmarna i The Bones, nyss hemkomna efter en kortare Europaturné, mottog priset - 20 000 kronor - under fullmäktiges sammanträde i Wämö Center på torsdagseftermiddagen.

Även Christer Peters och Britt-Marie Sjögren från Nöjesklubben QL i Lyckeby tog emot sitt pris under sammanträdet.

– Det här var ju kul. Det är inte ofta man prisas för sitt ideella arbete. Det var ju extra skoj att vi fick priset samma år som Nöjesklubben firar 20-årsjubileum.

  Nedan följer ett pressmeddelande från Karlskrona kommun:

  ”Punkrockgruppen The Bones bildades i Karlskrona 1996 och firar 20-års jubileum i år. Genom åren har de turnerat i ett tjugotal länder och rönt stora framgångar i framför allt Tyskland.

  Nöjesklubben QL är en amatörteaterförening som även de firat 20-års jubileum i år. Med frontfiguren Christer Peters i spetsen håller föreningen sitt kulturarv av teater- och klädförråd i Backabo öppet och levande för alla som vill hyra maskerad- och teaterkläder från olika tidsepoker. Nöjesklubben QL arrangerar också kultur- och trivselkvällar, teater, revyer, musik, föredrag och barnteater.

  Juryns motivering till kulturpriset:


  Karlskrona kommuns Kulturpris 2016 delas i år mellan två olika aktörer, skilda i sina respektive uttryck och genrer, men förenade i oförtröttlig spelglädje, hängivenhet och kämparglöd. Båda har under året firat 20-årsjubileum, vilket gör dem till förebilder för uttrycket still going strong. Den ena parten turnerar runt om i världen, och den andra arbetar lokalt i sin hemstad. Båda lika viktiga att förena människor till att vara delaktiga i ett kulturberikande sammanhang.

  Kulturpriset 2016 går till punkrockgruppen The Bones och till amatörteaterföreningen Nöjesklubben QL. Tack för att ni kämpar!