1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kroppkaksfrossa på Senorendagen

Kroppkaksfrosseriet var på topp under Senorendagen på lördagen.
Hundratals besökare lockades dit för att ta del av Senoren och Möcklö samhällsförenings hemlagade kroppkakor.
Karlskrona • Publicerad 27 juli 2013
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Peter König och Karin Colliander König
Peter König och Karin Colliander KönigFoto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Karin Colliander König
Karin Colliander KönigFoto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén
Kön var lång.
Kön var lång.Foto: Hanna Franzén
Foto: Hanna Franzén

Kroppkakor, kroppkakor, och ännu fler kakor gjorda på kött och potatis. Matglädjen för Senorens "inofficiella nationalrätt" är aldrig högre än på just Senorendagen, dit hundratals hungriga besökare i lördags samlades för deras gemensamma intresse. Den långa kön sträckte sig 45 minuter utanför området, och bland dem väntade Peter König och Karin Colliander König ivrigt på sin tur.

– De smakar precis som en kroppkaka ska smaka. Människorna här har gjort dem i generationer, det är något som sitter i fingrarna. De får till konsistensen på rätt sätt, säger Karin Colliander König som köat i en halvtimma.

Simone Kamm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.