1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krögaren: "Jag är felbehandlad"

Krögaren tänker göra en motanmälan mot vakterna.
Han känner sig illa behandlad.
-Jag blev provocerad, säger han.
Karlskrona • Publicerad 15 november 2005

Krögaren medger att det blev bråk, men hävdar att han inte gjort något fel. Han skyller allt på entrévärden.

-Jag stod i baren hela kvällen, och så plötsligt ser jag en entrévärd bakom mig som skriker att jag ska slängas ut. Givetvis reagerar jag på det. Jag hade trots allt öppnat tre helrör där inne, säger krögaren.

När BLT pratade med honom i går eftermiddag kände han inte till att Kinos vaktchef gjort en polisanmälan. Han ska nu göra en motanmälan.

-Eftersom jag är en ganska känd profil i stan borde någon av vakterna ifrågasatt att jag skulle slängas ut.

Vilket brott har du blivit utsatt för?

-Jag anser att jag blivit felbehandlad, helt enkelt. Jag tycker att det är tjänstefel. Entrévärden ska inte få bestämma vem som ska gå ut så länge de har en vaktchef där.

Enligt vakterna på Kino har du bland annat misshandlat och hotat entrévärden?

-Det är deras version. Det kan nog stämma att det blev stökigt och bråkigt och att det sades ett och annat. Men hur det började och varför har jag en del att säga om.

-Det hände ingenting förrän de började provocera mig. Klockan var halv tre och då har man druckit en hel del sprit. Blir man då bortburen för att en entrévärd sagt att man ska ut kan vilken människa som helst bli irriterad.

Om polisanmälningen mot krögaren leder fram till en fällande dom är hans serveringstillstånd i fara.

-En misshandelsdom är skäl nog för att ompröva serveringstillståndet. Det avgörande är hur nära det ligger i tiden och hur allvarligt det är, säger Börje Svensson, alkoholhandläggare på Karlskrona kommun.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.