Krog i konkurs – kan inte betala skulder

Karlskrona Artikeln publicerades

Silent Island AB, som drivit Kronohäktet med både restaurang och vandrarhem på Stumholmen har försatts i konkurs. Detta på egen begäran, eftersom bolaget inte kan betala sina skulder.

Restaurangen stängde i slutet av förra veckan och vandrarhemmet upphörde att drivas i bolaget Silent Islands regi redan tidigt i sommar.

– Enligt vad jag har blivit underrättad om ägs mycket av inventarierna som spisar och liknande inte av bolaget, utan av hyresvärden som äger fastigheten . Restaurangen tycks ha gått dåligt under framför allt våren och lite bättre under sommaren. Men ägaren har bedömt att det inte har räckt. Jag ska förstås sätta mig in i det bättre framöver, sa konkursförvaltaren, advokat Per Swahn under tisdagskvällen.

I våras stod en renovering av det gamla kronohäktet klar efter att fastighetsägaren, Jotac Förvaltning AB, satsat ett antal miljoner kronor på att göra om den, sedan 1992 byggnadsminnesförklarade byggnaden, till ett modernt vandrarhem med bland annat sprinklersystem, ventilation och brandsäkerhet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.