unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Krogbolag har gått i konkurs med miljonskulder

Fox & Anchor och nattklubben Statt i Karlskrona slog igen tidigare i november. Nu har ägarbolaget försatts i konkurs på egen begäran med skulder på två miljoner kronor.
Puben Fox & Anchor stängdes igen i början av november.
Puben Fox & Anchor stängdes igen i början av november.
Foto: Johanna Rundgren

Alla anställda har blivit uppsagda. Det finns därmed enligt konkursansökan inga anställda kvar i bolaget som bedrivit restaurang och nöjesrörelse i Karlskrona.

Matkonsult AB försattes i konkurs vid Blekinge tingsrätt under torsdagseftermiddagen. Bolaget anges ha kommit på obestånd och kan inte betala sina skulder.

Puben Fox & Anchor och nattklubben Statt håller stängt sedan början av november. Hyresavtalet på båda verksamheterna har sagts upp, då hotellet har andra planer för lokalerna.

Enligt konkursansökan uppgår skulderna till cirka 2,3 miljoner, medan tillgångarna bara är cirka 4000 kronor.

Ytterligare två bolag har försatts i konkurs samtidigt med Matkonsult. Bolaget Matasken, som haft verksamhet under 2017, anges ha skulder på cirka 600 000 kronor, men inga tillgångar eller anställda.

Moderbolaget Askovena har varken tillgångar eller skulder.

Huruvida konkursen av Matkonsult AB kommer att få några konsekvenser app-restaurangen Pinchos med intilliggande eventlokalen Circo är i dagsläget oklart.

– Jag har inte så mycket att säga just nu, meddelar konkursförvaltare Per Swahn, som föreslagits av krögarparet.

– Jag har precis fått papperna i min hand. Nu ska jag prata med bolagets styrelse och höra hur det blir.

Det hela började tidigare i november när en lapp satt fasttejpad på dörren till The Fox & Anchor:

”Stängt på grund av renovering”.

Såväl gäster som anställda, vilka oinformerade fick vända på klacken i entrén, överraskades av det plötsliga meddelandet. Lika hastigt och lustigt slog Pinchos igen portarna i samma veva och de båda ägarna var följaktligen oanträffbara under ett par dagar.

När sedan Karlskronas krogar, en underavdelning till Centrumföreningen, kallade till presskonferens för att ge sin syn på den tumultartade veckans skriverier om stadens krogkris var Torbjörn Jonsson, som tillsammans med Fredrik Larsson äger Matkonsult AB, på plats.

Han meddelade då att Pinchos endast skulle piffas till innan en nyöppning samt att Circo fortsatt skulle inhysa evenemang, artister och konferenser framöver.

BLT har förgäves sökt ägarna för en kommentar.