1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krisgrupp snabbt på plats för att hjälpa och ge stöd

Kommunens krisgrupp aktiverades timmarna efter skottdramat. - Det kommer ta tid innan vi kan gå vidare, säger rektor Göran Eliasson.
Karlskrona • Publicerad 8 oktober 2007

Så fort omfattningen av det inträffade stod klart aktiverades Karlskrona kommuns stödgrupp. Vid tretiden var personalen samlad och arbetet inleddes. Gruppen har varit aktiv sedan dess.

Skolorna höll öppet Skolorna i Rödeby och Fridlevstad öppnade också. Personal från olika yrkeskategorier fanns på plats och många sökte stöd där. Utanför framför allt Rödebyskolan samlades elever i grupper för att prata och söka tröst hos varandra.

- Det är en oerhört traumatisk händelse för oss alla här. Rödebyskolan kommer inte bli en ordinarie skola på länge, säger Göran Eliasson.

Djupt chockade Den döde 15-åringen gick på skolan. Den skottskadade 16-åringen har gjort det. Samma gäller den misstänkte 50-åringens 19-årige son.

- Alla känner alla och alla är påverkade. Det är en svår situation och många är djupt chockade. Vi kommer vara mycket vaksamma över hur eleverna mår, säger Göran Eliasson.

I går kväll samlades all personal på skolan för att få information och instruktioner inför skolstarten på måndagsmorgonen. Alla elever kommer att samlas i gymnastiksalen för att få veta vad som hänt.

- Sedan tar vi hand om eleverna klassvis. Någon vanlig skolgång blir det inte på några dagar, säger Göran Eliasson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.