1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kräver Månssons avgång

Moderaten Birgitta Ståhl kräver Karlskronahems ordförande, Hans-Olof Månssons (s), avgång.
Månssons kränkningar gör honom olämplig för jobbet, menar Ståhl.
- Skattebetalarna skulle må bättre av att han jobbade med annat.
Karlskrona • Publicerad 16 juni 2004

Kommunstyrelseledamoten Birgitta Ståhl (m) har ilsknat till rejält efter den senaste tidens händelser i Karlskronahems styrelse. I en debattartikel kräver hon att ordförande, Hans-Olof Månsson (s), tar sitt ansvar och lämnar ordförandeposten.

Birgitta Ståhl menar att Månssons agerande mot ledamöter från det borgerliga blocket är oförskämt och ett tydligt tecken på dåligt ledarskap.

- Jag reagerar på hans påhopp på kvinnor i styrelsen, säger Birgitta Ståhl.

Riktigt lågvattenmärke

På det senaste styrelsemötet ställde Karin Brunsberg (m) ett antal frågor om Karlskronahem varpå Hans-Olof Månsson sa: "du läser papper som en muhammedan läser Bibeln". Karin Brunsberg kände sig kränkt och lämnade styrelserummet.

När oppositionsrådet Kent Lewén (fp) väckte samma fråga som partikollegan och vice ordförande Börje Dovstad (fp) hade gjort förut tyckte Månsson att det var beklämmande att Dovstad sprang till "pappa" Lewén så fort han inte fick som han ville.

- Uttalandet är en groda och jävligt plumpt. Ett riktigt lågvattenmärke, säger Kent Lewén.

Ingen respekt

Birgitta Ståhl menar att Månsson måste börja lyssna på övriga ledamöter.

- Jag upplever att han inte hyser respekt för andra ledamöter i styrelsen och är olämplig som ordförande. Han måste börja lyssna. Både Karlskronahem och skattebetalarna skulle må bäst av om han jobbade med något annat uppdrag, säger Birgitta Ståhl.

Hans-Olof Månsson beskriver sig själv som en skojfrisk person som kan vara lite väl provocerande ibland. Men när det gäller Karlskronahem har han lärt sig att inte skämta.

- Det jag sa om muhammedaner till Karin Brunsberg var ett försök till skämt. Men Karin tog illa upp och jag har bett henne om ursäkt.

Fick inte gehör

- Att jag kallade Lewén för pappa handlade om att Dovstad inte fick gehör för sina åsikter i styrelsen och då valde att gå utanför ramen för bolaget, säger Hans-Olof Månsson.

Hur tycker du själv att stämningen är i styrelsen?

- Vårt arbetssätt är inte idealiskt. Vi har många voteringar och måste hitta vägar för att nå eniga beslut.

Hur ser du på kravet på avgång?

- Jag upplever inte att det är personligt utan att det är i egenskap av att jag är bolagets ordförande. Jag är tillsatt av mina partikamrater och de avgör om jag ska avgå, inte moderaterna.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.