1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Konditoriet gick i konkurs – så stora var skulderna

När det anrika konditoriet Gylles i Karlskrona gick i konkurs uppgick skulderna till nästan sju miljoner kronor. Det visar konkursförvaltarens bouppteckning som blev offentlig under måndagen.
När Gylles försattes i konkurs i somras hade skulderna växt till sju miljoner kronor.
Foto: Staffan Lindbom

Konditoriet Gylles försattes i konkurs på egen begäran i mitten av augusti. Nu är konkursbouppteckningen klar. Den visar tillgångar på cirka 900 000 kronor och skulder på närmare sju miljoner kronor vid konkurstillfället.

Gylles köptes av Christer Ahlberg sommaren 2017, och bolaget var redan då skuldtyngt. Men Ahlberg försäkrade då att företaget inte var i fara.

– Gylles ska aldrig, aldrig gå i konkurs. Det har jag gått in som garant för. Berhövs det skjuter jag till de pengar som krävs, sa Christer Ahlberg till BLT hösten 2017.

Men skulderna fortsatte att växa och till slut gick det inte längre.

– När staten hotade med konkurs för att kunna följa sina regler bestämde vi oss för att göra det själva. Och där är vi idag. Men jag ser goda förutsättningar för en fortsättning, sa Christer Ahlberg till BLT i samband med konkursen för en och en halv månad sedan.

Vid konkursen hade Gylles skatteskulder på drygt 1,1 miljoner kronor. Andra större skuldposter var lönefordringar på drygt två miljoner kronor och leverantörsskulder på knappt två miljoner.

Knappt två veckor efter konkursen köpte Christer Ahlberg tillbaka företaget från konkursboet. Köpeskillingen har inte offentliggjorts, men enligt vad BLT erfar rör det sig om omkring 600 000 kronor.

Enligt ett pressmeddelande som konkursförvaltaren Erik M Magnusson skickade ut i samband med att affären blev klar kom det in tre bud på att ta över konkursboet. Och Christer Ahlbergs bud var drygt tre gånger så högt som de båda övriga anbuden. Han driver nu konditoriet vidare i ett annat bolag.

Läs mer

Vård

Kritik: Journalförde inte samtal om magproblem – visade sig vara cancer

Vårdcentral i Blekinge får kritik av Ivo

Intervju

TV: Efter KHK:s degradering – ”vi ska snabbt ta oss tillbaka”

Tobias Larsson om beskedet, framtidsplanerna och säsongskorten

Byggnation

TV: Här rivs den gamla skolan

Se när grävmaskinen demolerar bygget

Näringsliv

Hon öppnar sin första restaurang

”En dröm som blivit sann”

Olycka

E22: Två bilar körde ihop vid avfart

SOS larmat vid 10.30-tiden

Coronavirus

Region Blekinge: Nya bekräftade fall av covid-19

Så många är bekräftat smittade i länet