GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommunens miljönota till Trafikverket: 3,5 miljoner

Kommunen har räknat klart på saneringen av Pottholmen.
Karlskrona • Publicerad 5 januari 2018

Gamla miljöbrott på Pottholmen i form av nergrävda oljecisterner med innehåll rapporterade BLT om i november.

Fynden dök upp som en överraskning under markarbetena på Pottholmen på platsen där SJ tidigare hade bussgarage fram till slutet av 1980-talet. Kommunen vände sig därför med ett varsel om skadeståndskrav till Trafikverket som numera är ansvarigt för järnvägstrafikens markanläggningar.

Kommunen hade då inte hunnit skaffa sig en bild av saneringskostnaderna för just den delen av saneringen av Pottholmen. Enligt Sydöstran har kommunen nu specificerat sin nota till Trafikverket på 3 490 000 kronor.

Totalt har kommunen hittills sanerat på Pottholmen för 24 miljoner kronor. Sanering av gamla miljöfarliga deponier är en stor kostnad för kommunen så snart något ska byggas.

Efter BLT:s avslöjande i november visade det sig också att kommunen en gång hade varslats av sin egen driftspersonal om de nergrävda oljecisternerna, något som kommunen då valde att inte forska vidare i.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.