GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen skriver avtal för krishjälp

Karlskrona kommun stärker sin krisberedskap genom ett avtal med Civilförsvarsförbundet.
– Om det händer något stort som påverkar samhället behöver vi hjälp, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér.
Karlskrona • Publicerad 27 mars 2019
Skogsbränder är en typ av kriser där kommunen behöver hjälp bland annat med eftersläckning.
Skogsbränder är en typ av kriser där kommunen behöver hjälp bland annat med eftersläckning.
Foto: BOSSE NILSSON

Under onsdagen undertecknade Karlskrona kommun och Civilförsvarsförbundet Karlskrona ett avtal för att stärka Frivilliga Resursgruppen (FRG), vars uppgift är att stötta samhället i samband vid kriser.

Avtalet gäller i fyra år och innebär att Civilförsvarsförbundet får pengar till att utbilda frivilliga inom de olika uppdrag som de kan få av kommunen.

– Vi behöver hjälpas åt. Karlskrona kommun skulle inte klara det själv om det skulle hända något stort som påverkar samhället, säger kommundirektören Carl-Martin Lanér.

Det är han och lokala Civilförsvarsförbundets ordförande Göran Kullving som skrivit under avtalet, som utöver samarbetet också innebär en viktig kunskapsöverföring.

FRG:s insatser kan handla om att bemanna trygghetspunkter och nödvattentankar, eftersläckning av bränder eller för att hjälpa till vid ett oljeutsläpp.

Första steget i avtalet handlar om vidareutbildningar via räddningstjänsten i bland annat eftersläckning av bränder.

– Det känns stimulerande att kunna hjälpa till och det gäller att vara förberedd. Vi har sett hur viktig det är med kunskap, inte minst efter förra sommaren, säger Göran Kullving.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.