1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommunen skickade polis till fastighetsägaren

Kommunen ville omförhandla ett hyresavtal i Fur.
Men fastighetsägaren Arnold Ahlström gick inte att nå.
Då fick polisen rycka ut.
Karlskrona • Publicerad 7 januari 2006

Karlskrona kommun vill omförhandla hyresavtalet för förskolan i Fur, detta för att få en kortare hyresperiod. Kommunen vill hyra lokalerna under bara ett år, med nio månaders uppsägning. Men fastighetsägaren Arnold Ahlström har inte gått att nå och uppsägningen har därför inte kunnat överlämnas. Enligt fastighetschef Franzén har Ahlström gjort sig oanträffbar både på telefon och då han söktes på Fur.

Togs emot av anhörig

För kommunen återstod bara att överlämna ärendet till polisen för att kunna överlämna uppsägningen.

Inte heller då var Arnold Ahlström anträffbar. Uppsägningen togs emot av en anhörig, som lovade att överlämna den till honom.

-Det är inte så dramatiskt som det låter. Polisen är delgivningsmän och det är deras uppgift att se till att handlingarna når fram när som i det här fallet fastighetsägaren inte är anträffbar. För att vara riktigt säkra har vi dessutom skickat ett rekommenderat brev, säger Håkan Franzén.

I Ahlströms fastighet i Fur bedrivs i dag förskoleverksamhet.

Gammalt avtal

-Avtalet är gammalt och vi vill att det ska förtydligas på ett antal punkter. Det är vårt önskemål, säger Håkan Franzén.

Som BLT tidigare berättat ligger Karlskrona kommun i en hyrestvist med Arnold Ahlström. Han kräver 3,7 miljoner kronor i skadestånd för uteblivna intäkter, sedan kontraktstiden för äldreboendet i Furgården gick ut i december 2004.

Men Håkan Franzén tror inte att den tvisten påverkar diskussionen om avtalet för förskolan.

-Det är två helt skilda ärenden och jag har stort hopp om att vi ska kunna hitta en lösning.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.