1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommunala skolan vill nå ut bättre

Spira Karlskrona är det senaste konceptet som Karlskrona kommun har tagit fram.
Karlskrona • Publicerad 2 maj 2014

– Det är till för att invånarna ska kunna ta del av de kommunala skolorna på ett annat sätt, säger Camilla Erlandsson, kommunikatör i kommunen.

I början av nästa vecka kommer alla invånare i Karlskrona kommun att få hem Spira magasinet som kommunen har tagit fram under ett års tid. Där finns det olika reportage och även info om alla de kommunala skolorna i kommunens fem skolområden.

– Sen kommer vi att ha Spira dagar den 13-15 maj där folk är välkomna att besöka skolorna. Där kan de få en insyn hur de jobbar och inspiration till att deras barn kanske ska börja just där. Eller kan det vara en bra början för någon som vill börja jobba inom vår verksamhet och se hur det fungera där, säger Camilla Erlandsson.

Beslutet att starta upp det här kommer indirekt från politikerna och man hoppas nu på att det här ska leva vidare i framtiden.

– Vi arbetar på ett nytt sätt här och vi hoppas att det ska ge en positiv effekt, säger förvaltningschefen Maria Persson.

Samuel Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.