1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Knivhot, klotter och sparkar mot poliser

Sexofredanden, knivhot mot vakter, klotter i p-hus och våldsamt motstånd. Totalt åtalas en 25-årig man nu misstänkt för åtta olika brott.
KARLSKRONA • Publicerad 12 oktober 2018

I slutet av augusti förra året ska mannen ha ofredat tre personer i Hoglands park genom att ha kramat dem, pussat en på halsen och försökt pussa de andra två.

Den 20 oktober misstänks han ha hotat två ordningsvakter med ett knivliknande föremål när de skulle avvisa honom från Wachtmeister Galleria. När de höll kvar honom i väntan på polis ska han ha gjort en svepande rörelse över sin hals.

I november ska mannen ha klottrat på väggar i Parkeringshuset Urmakaren i Karlskrona. Skador för 9 950 kronor uppstod. I december misstänks han ha klottrat igen på samma plats. Nu kostade det över 19 000 kronor att sanera.

Den 30 december var mannen i Svängsta. Tre poliser skulle då omhänderta honom, men mannen satte sig till motvärn genom att spjärna emot, kränga med kroppen, sparka med benen och slänga fram och tillbaka med huvudet. Då ska mannen även ha varit påverkad av cannabis.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.