1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Knarkfrågan engagerar

I går togs ett viktigt steg för att bilda föreningar som ska motarbeta spridningen av narkotika i Blekinge. 90-talet personer hade mött upp till en informationskväll som arrangerades på Militärhemmet i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 5 april 2002

Studiefrämjandet och Studieförbundet Vuxenskolan var initiativtagare till informationskvällen som även samlat representanter från fältgruppen och från polisen. MaLou Lindholm från nätverket Hassela var också inbjuden som föreläsare.

- Att skaffa sig kunskap är det viktigaste en förälder kan göra, betonade hon.

Måste våga prata

- Det gäller att föräldrar är observanta. Föräldrar måste prata och verkligen våga prata med sina barn.

Lennart Nilsson från fältgruppen betonade gång på gång vikten av att föräldrar tar ansvar för sina barn.

- Så fort något allvarligt händer så ska vi prata med vederbörandes föräldrar. De ska få så snabb information som möjligt.

Han lugnade de närvarande och poängterade att situationen inte är lika prekär som i Kalmar där det nyligen kom en alarmerande rapport om att många, många elever från ett flertal skolor är inblandade i en stor knarkhärva.

- I oktober kom det senaste stora larmet hit. Det är högsta prioritet om vi får veta att några ungdomar sysslar med narkotika.

Under mötet uppmuntrade Majvor Ringholm från Vuxenskolan de närvarande att de skulle intressera sig för att starta föreningen Föräldrar Mot Narkotika i likhet med att några tjejer visat intresse för att starta en motsvarande förening för ungdomar.

Stort behov i Blekinge

- Närmaste förening finns i Kristianstad. Behovet är stort för en förening här i Blekinge.

Ett alltför klent intresse innebar att Kalmars dåvarande förening lades ner för något år sedan.

- Det finns 34 föreningar runtom i landet. Det behövs sju-åtta föräldrar för att kunna starta en inledande stabil kontaktgrupp.

Efter en tid - och efter att kontaktgruppen fått en etablerad verksamhet kan det bli aktuellt att FMN:s riksförening i Stockholm ger sitt tillstånd för bildandet av en förening i Blekinge.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.