1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kille döms efter sex med 12-åring

Den 16-åriga pojken hade sex med en drygt tre år yngre tjej i ett rum på skolan. Han döms för sexuellt utnyttjande av barn.
Karlskrona • Publicerad 19 september 2014

Den 16-åriga och flickan hade haft kontakt på internet och skickat bilder på sina kroppar till varandra. Sen började den 12-åriga tjejen på killens skola.

I maj hade de samlag i ett rum på skolan. Båda uppger i Blekinge tingsrätt att det var frivilligt.

När det blev polissak av händelsen uppgav 16-åringen att han inte förstått att flickan bara var 12 år. Hon var mogen och välutvecklad för sin ålder. Dessutom visste han inte vilken klass hon gick i.

Om tingsrätten trott på uppgifterna hade det inneburit att 16-åringen kunde undsluppit straff. Enligt lagboken ska en misstänkt inte ses som skyldig till sexuellt utnyttjande om det är "ringa skillnad" i mognad och ålder.

Men den 12-åriga flickan uppger att hon sagt till 16-åringen hur gammal hon var. Dessutom anser tingsrätten att 16-åringens uppgifter om att han inte visste vilken klass flickan gick i inte är trovärdiga.

Han döms därför för sexuellt utnyttjande av barn och ska utföra 40 timmars ungdomstjänst.

Enligt socialnämnden lever 16-åringen under ordnade förhållanden men han löper en stor risk för en ogynnsam utveckling.

Johan Nordström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.