1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kassören lämnar sitt politiska uppdrag

Kassören i PRO Karlskrona lämnar sitt uppdrag inom socialdemokraterna. Han bad själv att få sluta. ­ Jag övertalade inte honom att stanna, säger ombudsman Eva-Marie Malmgren.
Karlskrona • Publicerad 28 januari 2006

Kassören i PRO Karlskrona har även förtroendeuppdrag inom socialdemokraterna och Hyresgästföreningen. Efter avslöjandet att PRO, Pensionärernas Riksorganisation, polisanmält kassören för förskingring hade mannen i går ett möte med Eva-Marie Malmgren, ombudsman för socialdemokraterna i Karlskrona.

­ Han bad då själv att få lämna sitt uppdrag och jag övertalade inte honom att stanna, säger Eva-Marie Malmgren.

Hon konstaterar att det var ett jobbigt möte.

­ Det var en bruten man jag träffade. Han var mycket ångerfull.

Ingen bokföring Kassörens fortsatta engagemang i Hyresgästföreningen ska behandlas på ett styrelsemöte i nästa vecka.

Enligt den polisanmälan som styrelsen i PRO Karlskrona gjort ska kassören inte ha gjort någon bokföring på ett år. Pengar har försvunnit och räkningar har låtits förfalla.

Föreningens ordförande Thure Heidenberg berättade i går för BLT att mannen spekulerat bort kassan på börsen.

­ Från början ville jag bara hjälpa föreningen att få bättre ekonomi. Sedan blev det lite tokigheter med bokföringen, sa kassören till BLT i går.

Kan ta lång tid Polisanmälan kommer troligen att utredas på kriminalenheten i Karlskrona. Utredningar om ekonomisk brottslighet kan ta lång tid, upp till flera år, men enligt Rolf Thanche på kriminalenheten ska de försöka ta ärendet med förtur.

Så fort som möjligt ­ Jag har svårt att säga hur lång utredningen kommer att ta innan jag ens sett anmälan. Det har skrivits mycket om ärendet och för hans del är det angeläget att det tas så fort som möjligt. Ärendet kommer inte att bli liggande, säger Rolf Thanche.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.