1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona i vindkraftsbråk

Karlskrona • Publicerad 24 april 2003

Det lämnade bygglovet kan få stor konsekvenser för utbyggnaden av vindkraftverk i Kalmarsund och utmed kusten.

I en skrivelse beklagar Mörbylånga kommuns kommunalråd Saga Sigvardsson att miljö- och byggnadsnämnden i Karlskrona kommun beviljat bygglov till Vattenfall Utveckling så de kan uppföra fem vindkraftverk i Kalmarsund.

Sin erinran som de även tillsänt Karlskronas kommunstyrelse hänvisar de till att Karlskrona bryter mot den samordnade policy som de berörda kommunerna håller på att ta fram.

En projketgrupp med representanter från länsstyrelserna i Kalmar och i Blekinge samt från Mörbylångas, Kalmars, Torsås och Karlskronas kommuner hade sitt första möte 20 mars. Ledningsgruppens ambitioner är att planera en exploatering med en god samsyn mellan de inblandade parterna.

I sitt brev föreslår Saga Sigvardsson att miljö- och byggnadsnämnden avslår Vattenfalls ansökan i avvaktan på den länsövergripande policy för vindkraftsetableringar i Kalmarsund som håller på att slutföras.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.