1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Karlskrona har fått en ny hälsomottagning

Anna Baard-Blixt har länge haft en dröm om att vara en del av en hälsomottagning där flera olika företagare samarbetar. Nu har den blivit verklighet.
Bryggaregårdens hälsoteam består av Anna Baard-Blixt, Christina Birge, Nettan Johansson, Lena Svedlund, Ina Lennartsson och Jan Smith som saknas på bilden.
Foto: Stina Pettersson

Anna Baard-Blixt startade sitt företag för sju år sedan. Hon är diplomerad näringsterapeut och massör. Efter några år började hon jobba tillsammans med Nettan Johansson, som är diplomerad friskvårds- och idrottsmassör samt lymfmassör och andningsinstruktör. Under ett möte med olika andningsinstruktörer fick de sedan idén om att göra verklighet av Annas dröm om en hälsomottagning där flera olika företagare samarbetar.

– Vi började prata om ett samarbete. Sedan dök denna lokal upp, berättar Nettan.

Lokalen ligger i Tyska bryggaregården och det är där Bryggaregårdens hälsomottagning finns i dag. Samtidigt som de började prata om ett samarbete hade de också kontakt med Ina Lennartsson som bland annat är funktionsmedicinsk sjuksköterska och barnsjuksköterska. Utöver de tre består Bryggaregårdens hälsoteam av Christina Birge, andningsinstruktör och chiball-instruktör som även är utbildad i bland annat beroendemedicin, Lena Svedlund, breathwalk-instruktör och andningsinstruktör och Jan Smith som är certifierad biodynamisk kraniosakral terapeut.

Tillsammans jobbar de förebyggande med ett helhetstänk kring både kropp och själ, vilket de tycker saknas inom vården i dag. I Bryggaregården jobbar de med alla symptom från magproblem till trötthet, värk, hormonproblem och ödem.

De är överens om att en bra andningsteknik viktig.

– Den är grunden till att hela kroppen fungerar, säger Ina.

Anna mäter andningsmönstret hos alla sina kunder.

– Jag har nog inte haft något med ett korrekt andningsmönster. Många andas högt upp i bröstet och korta andetag, säger hon.

När kunderna kommer till Bryggaregårdens hälsomottagning görs en helhetsbedömning av dem. Mottagningen tittar på sömn, kost, rörelse och andning.

– Vi vill förebygga så mycket som möjligt, säger Ina.

En fördel med samarbetet är att olika delar tilltalar olika typer av människor.

Mottagningen arrangerar även evenemang. Härnäst väntar en dag med träningspass och föreläsningar den 16 juni.