1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona har blivit handelsstad

Karlskrona har utvecklats till en handelsstad. På tisdagen ställdes frågan om hur den goda utvecklingen ska fortsätta.
- Vi måste utnyttja den positiva situation vi har för att stärka vår ställning ytterligare, säger centrumledaren Stig Hellström.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2002

Ett 50-tal personer samlades på tisdagseftermiddagen på Statt. Karlskrona Centrum hade bjudit in fastighetsägare, butiksägare, kommunala tjänstemän, politiker, Blekingetrafiken och andra för en diskussion.

Mycket fin utveckling

- Vi kan se tillbaka på en mycket fin utveckling för Karlskrona. Stan har blivit en riktig handelsstad och skulle kunna växa mer, säger Stig Hellström.

- Men en av de stora frågorna är hur? Centrum behöver växa och hur ska det gå till?

En utbyggnad av Karlskrona centrum kan eventuellt ske omkring Hoglands Park. Tanken diskuterades på mötet eftersom Pottholmsprojektet pågår samtidigt.

Plats för butiker

- En fråga som kan diskuteras är till exempel om Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen på Kungsgatan, verkligen behöver finnas på markplan? Kan inte såna verksamheter likaväl finnas en våning upp och därmed ge plats för butiker i gatunivå, frågar sig Stig Hellström.

Bara början

- Det är många frågor. Det här är början på en satsning vi gör för att hålla i den positiva utvecklingen. Det arbete vi påbörjat ska ge svaren.

På mötet deltog professor Ove Krafft från Handelshögskolan i Göteborg. Han konstaterade bland annat att Karlskrona har ett bra läge att gå vidare.

- I Karlskrona har det hänt massor sedan jag var här för 15 år sedan, sa han.

- Det har byggts upp en mycket stadig grund för handelns fortsatta utveckling. Det handlar om att hitta vägarna som gör att utvecklingen fortsätter.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.