1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona är länets bästa barnkommun

Karlskrona är Blekinges bästa barnkommun. Det har barnen i länet bestämt.
I samband med firandet av FN-dagen fick kommunen i går ta del av utmärkelsen.
Karlskrona • Publicerad 25 oktober 2003

Barnen stod i fokus när Karlskrona kommun i går firade FN-dagen. Efter en fredsdemonstration genom stan slöt barn från Ronneby och Karlskrona upp för att lyssna till bland annat Lillemor Lidén från Blekinges FN-distrikt. Tillsammans med Blekinges Unga Örnar har hon tagit fram den enkät som ligger till grund för utmärkelsen årets barnkommun.

Andra året i rad

Det är andra året som enkäterna har gått ut till politiker och skolungdomar i länet. I år fick Karlskrona helt klart den mest positiva responsen.

- Frågorna i enkäten handlade bland annat om hur barnen trivs både i skolan och på fritiden. Om de känner sig trygga i och på väg till skolan och om de får tillräckligt med stöd från

sina lärare när behov finns, berättar Lillemor Lidén.

Kommunalrådet Christina Mattisson fick ta emot utmärkelsen vid Klaipedaplatsen.

- Att barnen i Karlskrona var mest positiva i år tror jag beror på att vi inom kommunen har satsat mycket på att utbilda oss i hur vi ska nå fram till våra ungdomar. Vi har haft ett tydligt mål hur vi ska få våra barn att må bättre och vi har satsat mycket på att sprida kunskap om bland annat barnkonventionen som är en viktig del i förståelsen hur barn i övriga världen har det.

Kunskap om rasism

Förutom själva barnkonventionen har man i Karlskrona arbetat hårt för att öka kunskaperna gällande rasism och vad det innebär, något som Lillemor Lidén tycker är oerhört viktigt.

- För en gångs skull har alla tråkiga historier i kommunen lett till något positivt, barnen har fått mer kunskap helt enkelt.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.