Kaféet håller jultraditionen vid liv

Karlskrona Artikeln publicerades

Att hålla öppet på jul är en självklarhet för Café 3Gs ägare, Mesut Doyu. ”Det är det minsta man kan göra för de behövande.”

Det är en gammal tradition att Café 3G bjuder på julmat till ofrivilligt ensamma på julafton. I år är inget undantag. Däremot är det första gången som ägaren, Mesut Doyu, är ansvarig.

– Det är lite nervöst faktiskt. Men vi kommer att få mycket hjälp av frivilliga som ställer upp med allt från servering till matlagning. Folk gillar att jag håller traditionen vid liv, säger han.

Förberedelserna är redan i full gång. Julskinkan är färdig och sillen är inlagd.

Mesut Doyu och Hamza Sajar har förberett julskinkan som är redo att serveras.
Foto: Henrik Nilsson
Mesut Doyu och Hamza Sajar har förberett julskinkan som är redo att serveras.

– Vi kommer att bjuda på all typ av julmat och vår kock jobbar ideellt på måndag för att se till att alla får mat i magen, säger Mesut.

Det kommer att bli julklappsutdelning och lite andra överraskningar för de som tar sig till kaféet på julafton. Klockan 15 på måndag börjar firandet och fortsätter fram till klockan 18.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.