1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Jag är imponerad"

Hela sommaren har han jobbat för de ryska barnen. Härom dagen kom utdelningen. Då satte Ronnebys Rotary-klubbar in 89 925 kronor till det nya gruppboendet.
Karlskrona • Publicerad 2 september 2006

- Jag är imponerad, säger en överväldigad Finn Ljunggren.

Ända sedan en av världens största välgörenhetsorganisationer gick med som BLT:s samarbetspartner i insamlingen till de ryska barnhemsbarnen, har den förre näringslivschefen i Ronneby drivit en informationskampanj i de bleking-ska Rotary-klubbarna.

Och intresset för projektet att bygga ett nytt gruppboende har varit mycket stort.

- Dåvarande presidenten, Bo Olsson, satte in 10 000 kronor direkt och sedan har det fortsatt på den vägen, säger Finn Ljunggren och påpekar att Rotarys insamlingskonto ingalunda är stängt efter denna första "tömning". Insamlingen fortsätter som förut. Ju mer pengar vi får in, desto mer nytta kan vi göra, säger han.

Förutom insamlingen siktar Rotary nu på höstens stora evenemang - Studentspexet den 20 oktober

Då kommer de populära Lundaspexarna till Karlskrona och ställer upp gratis i en stor föreställning för barnhemsbarnen i Krylowo.

- Jag skulle bli besviken om vi inte fick in 200 000 kronor då, säger Finn Ljunggren.

Läs mer om Rotarys arbete för de ryska barnhemsbarnen på www.edit.rotary.se/Ronneby-Helsobrunnen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.