GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innovatörer startar internationellt projekt i Österjön

Ett internationellt projekt ska öka cybersäkerheten för den marina sektorn i Östersjön. Utvecklare i Polen, Litauen och Danmark kommer samarbeta med Blue Science Park i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 2 september 2019
Blue Science Park.
Blue Science Park.
Foto: Christian Hylse

Blue Science Park i Karlskrona ska starta ett nytt projekt för Östersjön. Projektet kommer drivas genom ett internationellt samarbete mellan science parker i Polen och Litauen samt Maritime Development Center i Danmark. Projektet ska satsa på marin digitalisering.

– Digitalisering påverkar alla branscher, och det är alltid viktigt att tänka säkerhet redan från början. Med det nya projektet har vi möjlighet att involvera olika aktörer i den marina sektorn och gemensamt utveckla en säker samverkansplattform för att utbyta data och information över landsgränser säger Mårten Holmber, affärsutvecklare Digital Cybersäkerhet på Blue Science Park.

Det här blir Blue Science Parks första internationella projekt och är en del av Östersjöprogrammet som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden tillsammans med Region Blekinge.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer