1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Inget beslut om rökförbud för kommunanställda

Det blev inget beslut om rökförbud för kommunanställda i går.
Den styrande Femklövern är inte överens så frågan lyftes ut och ska utredas ytterligare.
Karlskrona • Publicerad 6 mars 2013

Idrotts- och fritidsnämnden fattade beslut om att införa rökfri arbetstid för kommunanställda redan i april förra året. Men innan frågan kom upp i kommunstyrelsen så utredde man bland annat vad som skulle hända om anställda bröt mot rökförbudet på arbetstid.

Det förslag som politikerna i kommunstyrelsen i går hade framför sig gick ut på att göra 2013 till ett införandeår. Anställda skulle få stöd och hjälp att sluta. Från 1 januari 2014 skulle det bli ”skarpt läge” och i förslaget fanns listat vad som skulle hända om en anställd bröt mot rökförbudet.

– Den yttersta effekten hade blivit att man kunde bli av med jobbet och det är helt orimligt, säger kommunalrådet Börje Dovstad (FP).

Hans parti hade redan tidigare gjort klart att man inte gav sitt stöd till ett sådant förslag. Det gjorde att Femklövern inte hade majoritet för förslaget och det lyftes från dagordningen.

– Vi diskuterar det här under den närmaste perioden och sen får vi återkomma, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg (M).

Tobias Fabbeke
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.