1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ingen egen skola för bråkiga elever

Politikerna i barn- och ungdomsnämnden säger nej till sverigedemokraternas förslag om en jourskola för bråkiga elever.
- Problem ska lösas på den egna skolan. Och det gäller också problem med störande elever, säger Jan-Olof Petersson (fp).
Karlskrona • Publicerad 20 november 2003

Barn- och ungdomsnämnden inledde sitt svar till motionen från sverigedemokraterna med en principiell diskussion. Nämnden hade fått möjligheter att yttra sig om Richard Jomshofs (sd) förslag om att inrätta en speciell skola för bråkiga barn.

Avslår motionen

- Vi har redan insatser för störande elever. Dessutom delar vi inte sverigedemokraternas uppfattning i den här frågan och det finns därför ingen anledning för oss att besvara motionen med ett yttrande, sa ordförande Magnus Johansson.

Hans förslag var att helt enkelt avslå motionen.

Ideologisk diskussion

Innan nämnden röstade om motionen blev det trots allt en kort ideologisk diskussion.

- Vi ska inte lyfta ut elever från sin skola och sätta dem i speciella skolor. Det är ytterligare ett sätt att stämpla dem och markera att de är bråkiga, säger nämndens ordförande Magnus Johansson.

Även folkpartiets Jan-Olof Petersson var inne på samma linje och hissade en varningens flagga.

- Det finns en viss tendens att vi inrättar institutioner för varje problem som uppstår. Problem i skolan är rektorns ansvar och problemen ska lösas på skolan, säger han.

Därmed föll sverigedemokraten Richard Jomshofs förslag till marken. En enig nämnd beslutade att avslå motionen.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.