1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ingen dispens för stuveriarbetare

Två gånger i går ansökte Karlskrona kommuns förhandlingschef Alf Mattsson om dispens från strejken för stuveriarbetarna i hamnen på Verkö.
Två gånger sade Kommunal nej.
Karlskrona • Publicerad 17 maj 2003

BLT berättade tidigare i veckan om den dispens som ett tiotal stuveriarbetare i Karlskrona fått under strejkens första vecka. Stuveriarbetarna ansvarar för lossning av last på och av Polenfärjorna.

Inför nästa vecka ser det betydligt mörkare ut för Stena Line sedan kommunen under gårdagen fått avslag från Kommunal centralt på två dispensansökningar. På eftermiddagen kom första svaret. Avslag.

Några timmar senare skickade Alf Mattsson ytterligare en dispensansökan i samma ärende.

- Jag vill inte gå in på vad vi anfört som skäl för dispens, säger han. Han hade i går kväll inte fått besked rörande den andra ansökan, men sent i går kväll fattades beslut i Stockholm.

- Även den andra dispensansökan från Karlskrona har avslagits, meddelar pressekreterare Ida Lindqvist på Kommunal.

Stena Line överväger att rikta ett skadeståndsanspråk på motsvarande flera miljoner kronor om trafiken med Polenfärjorna tvingas ställas in nästa vecka. I tisdagens BLT sade Stena Lines linjechef Håkan Dahlqvist att en strejk för stuveriarbetarna nästa vecka kommer att innebära flera miljoner kronor i förlust för Stena Line.

Dessutom väntar i så fall också ett mycket stort arbete med att kontakta alla de resenärer och fraktägare som är inbokade.

BLT sökte förgäves Håkan Dahlqvist för en kommentar i går kväll.

bjorn.hakansson@blt.se

0455-772 26

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.