1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Infochef i nytt personalbråk

Karlskronas informationschef Ulla Nelson har återigen huvudrollen ett personalbråk. Nu kopplas facket in i ett ny känslig konflikt. I dag hålls ett första krismöte.
Karlskrona • Publicerad 28 september 2006

Ännu en gång handlar det om en infekterad personkonflikt på den egna avdelningen.

En vikarie har kopplat in facket, sedan ett vikariat han anser sig ha rätt till annonserats ut externt. Men konflikten handlar också om att vikarien i sitt yrke känt sig orättvist behandlad av Ulla Nelson.

- Hon är hård och frän i sin kritik och tycker att man ska tåla tuffa tag. Som vikarie har jag känt mig utsatt och oskyddad och på grund av hennes sätt att vara har det uppstått en konfliktsituation, säger han.

Utpekad kallades in När BLT i går besökte informationsenheten för att konfrontera Ulla Nelson med kritiken, valde hon först att själv svara på ett antal frågor. Därefter bad hon den utpekade vikarien att komma in för att, inför sin chef, ge sin version av den påstådda konflikten.

Men vikarien stod fast vid sin berättelse:

- Du har behandlat mig orättvist och inte talat sanning när det gäller mina referenser. Nu talar jag för mig själv, och det här står jag för. Arbetsklimatet är inte alla gånger så öppet som du påstår.

Den anställde har nu kopplat in tjänstemannafacket SKTF och i morgon träffar fackets lokala ledning kommunchefen Anna-Lena Cederström för att diskutera situationen.

Tillbakavisar kritik Ulla Nelsons position i kommunen uppges vara stark och hon har it-strategen Mats Persson, make till kommunalrådet Christina Mattisson (s), som en av sina närmaste medarbetare.

Själv tillbakavisar informationschefen den kritik som bland annat framförts i ett anonymt brev till blivande kommunalrådet Kent Lewén (fp):

- Det är givetvis jättetråkigt och anonym kritik är svår att hantera. Jag försöker att ha en öppen dialog och jag tycker det är bättre om den som har synpunkter framför dem direkt till mig.

Känner stöd Hur vill du beskriva din relation till din personal?

- Jag känner ett oerhört stöd av dem. Vi kan både ge beröm och kritik.

Hur ser du på den senaste personalkonflikten på din avdelning?

- Personen ifråga har aldrig varit lovad jobb längre än till den siste oktober. Sedan har vi ibland haft olika syn på saker och ting, men min bild är att vi har kunnat tala öppet om det. Ett problem är att han har ägnat sig åt privata sysslor på sin arbetstid.

Hur ser du på din egen framtid?

- Jag är anställd av kommunstyrelsen och hoppas kunna ha en lika god relation till den nya politiska majoriteten som till den gamla.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.