1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Inflyttningen har stoppats

Inflyttningen i lokalerna i Gullberna park har stoppats tills vidare. Bland personal och klienter på Karlskrona behandlingshem är besvikelsen stor över det motstånd som finns.
Karlskrona • Publicerad 3 oktober 2003

Ett flyttlass gick redan i onsdags och ytterligare ett gick i morse. Men sedan är det stopp. Så länge bygglov saknas är verksamheten kvar i lokalerna på Drottninggatan.

Inflyttningen har också påverkats av de starka protester som kommit från föräldrar.

Förstår oron

- Vi kan ju inte köra över föräldrarna, säger Göran Mattsson, biträdande föreståndare på Karlskrona behandlingshem. Det skulle vara att kränka dem. Det här känns inte bra.

- Luften har gått ur en, fortsätter han. Man har tappat geisten. Jag förstår oron, men vi känner ju vår målgrupp. De känner sig verkligen kränkta och är väldigt ledsna över vad de läst.

De klienter som skrivs in på behandlingshemmet får inte ha några droger i kroppen och de ska visa viljan att förbli drogfria.

Frivillig vård

- Det är frivillig vård, så de är motiverade, säger Göran Mattsson. För många har det tagit flera månader eller år innan de tar steget in i behandling. Det är ett stort steg för en del. En del kommer direkt från gatan, medan andra har mer etablerad social status. Många av dem har egna barn.

Göran Mattson tycker att det är viktigt att göra skillnad mellan psykvård och missbrukarvård.

- Om de är psykiskt instabila gäller ett annat alternativ där man professionellt jobbar med den problematiken.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.