1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Idrottsfolket känner oro för arenan

Hockeyklubben efterlyser gym och nya omklädningsrum. Och fotbollsklubben vill ha nya planer. - Nu känner jag en viss oro, säger KAIF:s ordförande Leif Ottosson.
Karlskrona • Publicerad 10 januari 2007

Föreningslivet kan bli de stora förlorarna när den borgerliga femklövern väljer bort nya satsningar på Rosenholm. För Karlskrona HK:s del betyder de uteblivna investeringarna att klubben inte får fler och större omklädningsrum, inga nya kanslilokaler och inget styrketräningsrum i arenan.

- Från hockeyklubbens horisont är flaskhalsen i första hand omklädningsrummen.

- Som det är i dag har vi tyvärr ingen möjlighet att arrangera cuper och turneringar med fler än två lag, säger KHK:s ordförande Ola Johansson.

Karlskrona AIF:s ordförande Leif Ottosson har redan tidigare uttryckt önskemål om ytterligare minst två konstgräsplaner.

Och han är fortfarande optimist.

- Jag tror att det trots allt finns öppningar. Även om jag nu känner en viss oro, tror att vi kan hitta en lösning som blir bra för fotbollen i Karlskrona, säger Leif Ottosson.

Han vill annars gärna se en riktad satsning på nya planer med hjälp av de fem miljoner kronor huvudsponsorn Telenor ger till arenabolaget.

- Vad jag vet har de pengarna hittills inte investerats därute.

Men enligt arena-vd:Michael Fransson har redan en miljon gått in i bolagets projektbudget. Pengarna har använts till att förbättra tekniken i arenan. Ledningsgruppen har bland annat investerat i ett nytt informationssystem, en ny projektor och trådlöst internet.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.