1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hund fick avlivas efter månader av grym misshandel

En 35-årig man i Karlskrona åtalas misstänkt för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.
Karlskrona • Publicerad 14 januari 2013
Mannen och hunden på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Mannen och hunden på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Mannen misstänks för att ha misshandlat sin hund mellan den 1 december 2011 och den 4 februari 2012. Han ska ha slagit och sparkat hunden och dragit den i svansen.

Hunden ska ha haft ont och lidit och varit svullen i nacken och vid svansen, haltat och även haft ett benbrott på vänster lårben.

Under perioden den 10 januari till den 4 februari 2012 misstänks mannen ha vanvårdat sin hund då han inte tog den till veterinär och därmed inte lät hunden få nödvändig vård, smärtlindring eller lät den avlivas. På grund av det ska hunden ha gått med brutet lårbn samt svullnad och förmodat benbrott på svansen under åtminstone tre veckors tid.

I åtalet står följande:

"Till följd härav har benpålagringar skett, hunden inte alls kunnat röra på svansen, hunden endast med stora svårigheter kunnat lägga sig ned, samt hunden inte alls kunnat stödja på benet. Musklerna i benet har av denna anledning även kraftigt förtvinat."

Då hunden slutligen fick komma till en veterinär avlivades den direkt efter en undersökning.

Den 35-årige ägaren förnekar.

Som vittnen finns veterinären, uppfödaren samt en djurskyddshandläggare.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.