1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hon byter från bilar till ubåtar

Helena Lönegård från Olofström är ny platschef på Karlskronavarvet.
– Jag har en häftig resa framför mig, säger hon.
Karlskrona • Publicerad 11 oktober 2018
Helena Lönegård från Olofström är ny plats- och produktionschef på Saab Kockums i Karlskrona.
Helena Lönegård från Olofström är ny plats- och produktionschef på Saab Kockums i Karlskrona.Foto: Staffan Lindbom

Hon är ingenjör i botten. Har jobbat på Volvo i 18 år, både i Olofström och på huvudkontoret i Göteborg. Sedan 2011 har Helena Lönegård varit kvalitetschef och produktionschef på fabriken i Olofström. Nu lämnar hon bilarna och skogen och börjar bygga framtidens ubåtar i stället. Eller basa över produktionen, rättare sagt.

– Jag har bara varit här i tre veckor och det har varit en omtumlande tid. Jag gillar utmaningar och kunde inte tacka nej när jag fick erbjudandet, säger 40-åriga Helena Lönegård.

Hon har redan fått uppleva stoltheten som finns bland skeppsbyggarna på Karlskronavarvet.

– Vi vill alla vara med och bygga världens mest moderna ubåtsvarv och jag ser framför mig hur vi går i första led när det gäller arbetsmiljö och miljöarbete. Med den nya ytbehandlingshallen effektiviseras arbetet rejält, samtidigt som det är en mer trygg miljö för personalen.

När Saab tog över Kockums 2014 hade de 700 anställda. I dag består personalstyrkan av 1 500 personer, varav hälften jobbar i Karlskrona. Rekryteringsbehov är fortsatt stort med tanke på det stora och mycket krävande arbetet med ubåtarna A26.

Christian HylseSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.