1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Höggs ned med machete

En 24-årig man utsattes för ett mordförsök i Kungsmarken i går kväll.
Gärningsmännen använde en 40 centimeter lång machete och en träpåk som tillhygge.
Karlskrona • Publicerad 15 april 2005

Den 24-årige mannen är bosatt i Kungsmarken och attackerades vid halv tio på torsdagskvällen utomhus av tre unga män. Polisen uppger att mannen tidigare känt sig hotad av dem.

Männen dök plötsligt upp med en halvmeter lång planka och en 40 centimeter lång machete som tillhygge. Den 24-årige mannen blev slagen i huvudet och fick skärsår på halsen.

Flera personer blev vittnen till mordförsöket och de tre gärningsmännen sprang från platsen. Den skadade mannen reste sig och försökte ta sig till sin port som ligger omkring 200 meter från platsen för mordförsöket. Utanför den segnade han ned.

-Han blödde mycket från huvudet, men var vid medvetande, säger Lennart Hansson, polis på plats.

I väg med ambulans

Den 24-årige mannen fördes med ambulans till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Polisen kunde inte höra honom på grund av skadornas omfattning.

Tre polisbilar var på plats och 20 meter från platsen där mordförsöket inträffade hittade polisen en machete. Den är tagen i beslag och undersöks nu av polisens kriminaltekniker.

De tre männen som är misstänkta för mordförsöket är inte hemmahörande i Karlskrona. Enligt uppgift bor de i Skåne.

Stoppade vid Karlshamn

Polisen lyckades få fram namnen på två av killarna och lite senare under kvällen stoppades två bilar på E 22 i höjd med Karlshamn.

-De ska förhöras i Karlshamn under natten. I nuläget vet jag inte om de har något med mordförsöket att göra. Det får utredningen visa, säger Anders Olofsson, vakthavande polisbefäl i Karlskrona.

Den skadade 24-åringens tillstånd var under gårdagen allvarligt, men inte livshotande. Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.

-Om tidigare hot förekommit mot mannen och de sedan verkställer dem, då är det riktigt allvarligt, säger Lennart Hansson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.