1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hela skolan sjunger så det ekar

På Saltöskolan gillar barnen att sjunga. Var tredje vecka samlas alla elever i aulan och sjunger så att det ekar i korridorerna.
- Tanken är att de ska lära sig olika sånger utantill, säger Kristina Porsbring, mellanstadielärare på Saltöskolan.
Karlskrona • Publicerad 24 april 2002

SALTÖ

Kristina Porsbring är en av initiativtagarna till Hela Skolan sjunger. Det är en del av skolans musikprofil. En halvtimme var tredje vecka samlas alla elever i skolans aula och sjunger olika sånger. Den här gången är temat vårsånger.

- Vi vill att barnen ska lära sig lite Bellman, Taube och andra svenska sånger. Vi är så dåliga på att kunna texter utantill, säger Kristina Porsbring innan hon sätter sig vid pianot.

Det är ingen tvekan om att barnen gillar att sjunga. Tjejer och killar, första- till sjätteklassare, alla sjunger de så högt de kan. Sången fyller aulan och sprider sig ut i skolans korridorer. När det är dags att sjunga stämmor håller en av pojkarna för öronen för att han inte ska halka över på flickornas stämma.

Efter en halvtimme och åtta sånger är det slut för den här gången.

- Jag hade helst velat sjunga mer, säger Viktor Olvedal, nio år. Henrika Åkerman

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.