1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hederstierna installerades som rektor

I dag hölls den akademiska högtiden på Blekinge Tekniska Högskola igen. Anders Hederstierna installerades som rektor och professorer och doktorander välkomnades.
Karlskrona • Publicerad 9 maj 2014
Foto: Samuel Abrahamsson

– Jag har ju varit rektor sedan februari förra året, nu är det mer att jag får kedjan som en symbol på att jag verkligen är rektor för skolan, säger Anders Hederstierna.

Med pompa och ståt så vecklades den röda mattan ut i går när den akademiska högtiden hölls på skolan som är en lång tradition. Den hålls däremot numera bara vartannat år och på våren istället för på hösten. På högtiden promoveras nya professorer och doktorer på universitet och högskolor och välkomnas till sina nya roller.

– Det är en trevlig tillställning och den är viktig för oss. Sen är det speciellt för mig då jag är med på den för första gången som rektor.

Efter det var det dags för professorerna att kliva fram på podiet där de fick ett diplom av rektorn och sedan var det dags för doktorpromoveringen där de 13 doktorerna fick kliva fram och presentera sig. Och det var doktorer som kom långväga ifrån.

Samuel Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.