1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hästfolk intog det nya köpcentrumet

Karlskronas hästintresserade har fått en ny samlingspunkt. I går slog det nya köpcentrumet i Vedeby upp portarna. Hundratals Karlskronabor stod i kö för att vara först in på Hööks Hästsport.
Karlskrona • Publicerad 26 september 2014
Även på Stadium var det fullt upp.
Även på Stadium var det fullt upp.Foto: Bengt Pettersson
Välfyllt. De anställda på Hööks Hästsport hade en stressig första dag på jobbet.
Välfyllt. De anställda på Hööks Hästsport hade en stressig första dag på jobbet.Foto: Bengt Pettersson
Regnet hindrade inte shoppingsugna Karlskronabor.
Regnet hindrade inte shoppingsugna Karlskronabor.Foto: Bengt Pettersson

– Jag har varit med på många öppningar, men det här är verkligen imponerande, säger Pia Ekelund i kassan samtidigt som hon packar ner ett par ridbyxor.

Arbetet med att bygga det 8 000 kvadratmeter stora köpcentrumet har pågått i över ett år. Nybygget namnges efter området det ligger i och kommer kort och gott att heta Vedeby.

Förutom Hööks kommer bland annat Jula, Stadium Outlet och Överskottsbolaget att ha butiker här.

– I och med att vi har spenderat de senaste veckorna med att bygga upp butiken så har vi inte hunnit hälsa på våra nya grannar än, säger Hööks butikschef Therese Pihl.

Hur överraskad är du över folkstormen?

– Att det skulle vara så här mycket är helt otroligt. Vi hade en kö på säkert 200 meter när vi öppnade butiken vid tiotiden.

Många av öppningsdagens besökare berättade hur skönt det var att slippa åka till Kalmar för att handla sadlar, hästtäcken eller bara helt vanliga hundleksaker.

– Man har nog inte förstått behovet av en bra hästbutik i Karlskrona, säger näringslivsutvecklaren Mathias Wijk på i Karlskrona AB som själv var imponerad av vilket genomslag butiken fått.

Vägg i vägg öppnade även Stadium upp sin nya outletbutik.

– Det här är ett komplement till butiken i centrum. Centrumbutiken är heltäckande, vår nya butik har inte allt, men de varor den har är billigare, säger Stadium Outlets VD Anders Bejsy.

Varför väljer ni att etablera er just här?

– Bland annat trivs vi väldigt bra med de grannar vi får här. ÖoB och Jula är båda starka varumärken men vi konkurrerar inte alls om samma kunder.

Vad passade då de allra första kunderna i det nya köpcentrumet på att köpa?

På Stadium blev de först sålda varorna en innebandyklubba och några strumpor. På Hööks sålde man en blå hundleksak för tio kronor till historiens första kund.

Näst på tur är Jula som öppnar sin butik den 16 oktober. Överskottsbolaget, som flyttar från lokalen i Lyckeby, slår upp portarna den 22 oktober.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.