1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kunskapsnämnden i Karlskrona kommun ska få en ny ordförande efter Sandra Bizzozero.
Valberedningen för Socialdemokraterna har nu föreslagit Håkan Eriksson som efterträdare.
Karlskrona • Publicerad 9 oktober 2018
Håkan Eriksson (S) föreslås bli ny ordförande i kunskapsnämnden och ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Håkan Eriksson (S) föreslås bli ny ordförande i kunskapsnämnden och ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott.Foto: Marcus Palmgren

Det var under måndagen som valberedningen för Socialdemokraterna i Karlskrona beslutade sig för att föreslå Håkan Eriksson som ny ordförande för kunskapsnämnden och som ledamot i Kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Vi är nöjda och stolta att till medlemmarna föreslå Håkan Eriksson till posten bredvid kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero. Håkan är en erfaren, klok och eftertänksam person som är van att nå resultat genom samarbete och förhandling. Vi är övertygade om att Sandra och Håkan kompletterar varandra väldigt väl, säger Valberedningens ordförande Dan Lundqvist i ett pressmeddelande.

Eriksson har varit ledamot i kommunstyrelsen i 12 år och är för närvarande ordförande i IF Metalls fackklubb på Saab Kockums varv i Karlskrona.

Eriksson är en 42-årig varvsarbetare från Jämjö där hans nuvarande uppdrag är som ledamot i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen och Karlskrona Baltic Port AB. Han har dessutom varit ledamot i kommunstyrelsen i 12 år och är för närvarande ordförande i IF Metalls fackklubb på Saab Kockums varv.

– Jag är glad, stolt och en aning överväldigad att bli föreslagen till detta viktiga uppdrag. Om jag blir vald på medlemsmötet ser jag fram emot att tillsammans med medlemmar, kollegor och invånare göra en fantastisk kommun ännu lite bättre, säger Håkan Eriksson.

Den 22 oktober ska medlemmarna i Socialdemokraterna rösta om ny nämndordförande.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.