1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Han fick årets Guldpensel

Johan Claesson, som går ut gymnasiets målarlinje har alltid velat bli målare. Nu har han utsetts till linjens bäste elev och belönas med Guldpenseln.
Karlskrona • Publicerad 20 maj 2003

Bakom står ett känt färgfabrikat. Varje år tilldelar de guldpenseln till en elev på varje målarlinje i hela Sverige. Det går till den som har visat goda studieresultat, stort yrkesintresse och gott kamratskap.

- Min pappa är målare. För mig har det aldrig funnits något annat yrke, säger han.

- Jag tycker om att arbeta med händerna och valde ett praktiskt yrke. Det är också ett fritt yrke, där man snabbt ser resultatet.

Han kan numera grunden för allt det en målare ska kunna.

- Att måla är inte så svårt, säger han.

- Det svåra är förarbetet. Utan det blir det inget bra resultat. Och så måste man kunna färgerna och veta hur de fungerar.

Första jobbet är redan klart. Det blir på en målarfirma i Karlskrona i sommar, sedan får han se.

Guldpenseln är ett halssmycke i guld i form av en målarpensel. Den får han tillsammans med ett diplom på studentdagen.

Han får också en resa till Stockholm. På onsdag och torsdag ska han tillsammans med övriga elever från hela Sverige delta i stipendieresan. Där blir det information, studiebesök och lite nöjen. De får också möta målaren Johnny Nilsson från TV-programmet Room Service.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.