1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Han blev offer för halkan

När Henrik Puide skulle ta ett kliv över en uppskottad snövall på trottoaren halkade han till och landade med hela sin tyngd över högerfoten.
Nu väntar gipsat ben i fem veckor och rehabilitering i närmare ett halvår.
Karlskrona • Publicerad 9 januari 2002

Karlskrona

Henrik Puide var, under eftermiddagen i lördags, på väg från Pantarholmen när han skulle gå över Östra Köpmansgatan vid arbetsförmedlingens kontor.

Snövall på trottoaren

En hög snövall var uppskottad ut mot övergångsstället och längs med större delen av trottoaren. Henrik som var på väg i riktning mot Klaipedaplatsen klev över snövallen med ett stort kliv. När han hade all tyngd på ena foten halkade han till och föll över sin högerfot.

I dag sitter han och beskådar sitt vita paketet under knäet: en spricka i benet och söndertrasade ligament i foten.

- Det borde införas vite för de fastighetsägarna som inte tar skötseln på allvar, tycker han. Speciellt på de största gångstråken och på platser som Stortorget ska man kunna kräva att man kan ta sig fram.

Fler blev drabbade

När han besökte akutmottagningen märkte han att han inte var ensam om att råkat ut för halkan. Samtidigt med honom fanns där tre andra besökare, både unga och äldre, som blev gipsade.

Fastighetsägaren som ansvarar för trottoaren där han halkade tycker Henrik har behandlat honom på ett just sätt.

- Jag ringde upp och berättade vad som hänt. De var förstående och ursäktade det inträffade och bad om att försäkringsbolagen skulle få göra upp, berättar han.

Av försäkringsbolaget kräver han att han ska få hjälp med den flytt som var planerad till nästa vecka. Han kräver också ersättning för vad han förlorar i inkomst då han mellan sex och tolv månader tvingas gå på rehablitering under arbetstid. Och ersättning för de kläder som klipptes sönder för att kunna gipsa honom på sjukhuset.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.