1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gym stämmer sparkade vd:n

Lok & motions vd Linda Ahlgren, 29, sparkades och polisanmäldes för förskingring. Då stämde hon arbetsgivaren och begärde ersättning. Nu svarar företaget med att återigen kräva henne på pengar.
Karlskrona • Publicerad 21 januari 2006

Linda Ahlgren från Karlskrona var med och byggde upp motionsanläggningen Lok & motion vid Lokstallarna i Karlskrona. Hon hann dock

bara vara vd i drygt nio månader innan hon fick sparken från företaget. Hon polisanmäldes senare för att ha använt företagets kreditkort för eget bruk och för att ha köpt bland annat Ikea-möbler, skivor, och barnkläder för cirka 70 000 kronor.

Kunde inte styrkas Men enligt Linda Ahlgrens ombud David Hellman är den förundersökningen numera nerlagd.

­ Kammaråklagare Carl Renberg har valt att inte driva det vidare eftersom han inte kunde styrka varken förskingring eller bokföringsbrott, säger han.

Kräver 30 000 I april 2005 kunde BLT berätta att Linda Ahlgren själv stämde sin förra

arbetsgivare och krävde kompensation för bland annat utebliven semesterersättning och lön. Enligt stämningsansökan har anställningsvillkoren på gymet varit oklara.

I går svarade Lok &

motion med en civilrättslig ansökan om genstämning där de kräver att få tillbaka över 30 000 kronor för de påstådda kontokortsköpen.

­ Bolaget anser fortfarande att Linda Ahlgren har en skuld till dem, säger ombudet Ola Grahn.

David Hellman menar att Linda Ahlgren redan har betalt tillbaka en stor del till Lok & motion.

­ Deras rutiner kring

användandet av kontokort har varit minst sagt otydliga. Linda har aldrig haft för avsikt att inhandla för privat bruk, säger han.

Muntlig förberedelse I februari kommer det att ske en muntlig förberedelse då de båda stämningarna kommer att tas upp.

BLT har vid upprepade tillfällen försökt att nå

både Linda Ahlgren och Lok & motions styrelseordförande Bertil Andersén för en kommentar. Dock utan resultat.

Niklas Lundell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.