1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gullberna park ansågs vara bäst

I sökandet efter nya lokaler till Karlskrona behandlingshem dök även Rosenholm upp som en möjlig plats. Men Gullberna park var det bästa alternativet ekonomiskt och storleksmässigt.
Karlskrona • Publicerad 3 oktober 2003

Det var den dåliga inomhusmiljön som gjorde att Karlskrona behandlingshem snabbt behövde byta lokaler. Personalen fick hälsobesvär och sjukskrev sig på grund av mögel. Yrkesinspektionen ålade fastighetsägaren att förbättra miljön. Men problemen fortsatte och jakten på nya lokaler började.

Man tittade bland annat på lokaler i Rosenholm, men valet föll till slut på Gullberna park och i våras gav socialnämnden klartecken till flytten.

Socialnämndens ordförande Peter Johansson (s) säger att nämnden var fullt medveten om att det i samma område rymdes flera förskolor och skolor.

- Vi diskuterade det. Men med tanke på hur verksamheten bedrivs, att man går dit frivilligt och vill ha förändring i sitt liv, samt att vi drivit verksamheten i tio år i anslutning till andra skolor, såg vi inget som diskvalificerade det alternativet.

Beslutet kommer att stå fast, trots protesterna.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.