Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Grytan som kokar av fantasi

Klassisk pianomusik blandar sig med glada barnröster i Karlskrona stadsbiblioteks hörsal. Scenen är fullsatt av ett 30-tal barn med föräldrar som kommit för att delta i Kulturskolans evenemang Fantasigrytan.
KARLSKRONA • Publicerad 4 februari 2020
Ida Holmberg visar innehållet i Fantasigrytan för Adam Holst Axelsson som nyfiket tittar ner.Foto: Elinore Axelsson

– Välkomna, hälsar Karin Howding, bildpedagog, samtidigt som hon visar in besökarna i hörsalen och hänvisar dem att sätta sig på kuddarna som placerats ut runt den stora silvriga grytan.

När alla fått plats får alla barn presentera sig i form av en namnsång.

Annons

– Ska vi våga se vad som finns i grytan i dag? frågar dramapedagog Ida Holmberg och får ett rungande "ja!" till svar av barnen. Sakta lyfter hon på locket och de äldre barnen ställer sig upp för att kika ner.

– Det är snö! utbrister en pojke glatt.

Mycket riktigt, Fantasigrytan är full av snöbollar, snöflingor och frost, temat för dagens verksamhet är vinter. Under de cirka 60 minuter som aktiviteten varar sjunger barnen rörelsesånger om regn, snögubbar och snö, leker till musik spelad på flöjt samt målar egna snögubbar.

– Vi försöker få med så mycket som möjligt på kort tid. Det är sång, musik och skapande med en röd tråd, berättar Karin Howding.

Verksamheten, som arrangeras ett par gånger per termin, har funnits i många år och har blivit väldigt uppskattad av barnfamiljer sedan den flyttade in i hörsalen i höstas.

Syftet med Fantasigrytan är att nå ut till de yngre barnen för att skapa ett intresse för musik, konst och kultur.

– Det är ett ovanligt inslag i dag att ha en verksamhet som denna där barn och föräldrar kan få skapa tillsammans och lyssna till livemusik, säger Ida Holmberg.

För den som är sugen att delta i Fantasigrytan finns det en ny chans den 14 februari.

Elinore AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons