1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommendör Anders Grenstad, 46, från Karlshamn föreslås bli ny marininspektör.
Karlskrona • Publicerad 7 april 2005

Efter att ha funderat i några veckor har överbefälhavare Håkan SyrÈn bestämt sig för vem han vill se som chef för marinen. Inte oväntat är det nuvarande marinbaschefen i Karlskrona Anders Grenstad som föreslås.

Håkan SyrÈn har lämnat hans namn till försvarsministern Leni Björklund och regeringen väntas fatta det formella beslutet inom kort.

-Det stämmer att jag har fått en förfrågan från ÖB, men det finns ännu så länge inga formella beslut från regeringen att det blir så, säger Anders Grenstad.

Enligt nuvarande planer lämnar den nuvarande marininspektören Jörgen Ericsson sitt uppdrag den första maj. Han har lyfts bort från tjänsten efter en turbulent höst och vinter.

Anders Grenstad blev vid årsskiftet marinbaschef i Karlskrona med verksamhetsansvar på 13 orter runt om i landet och kommer nu att göra en kometkarriär.

-Det har och är stökigt i marinen just nu. Försvarsbeslutet från december håller på att genomföras och det krävs en stor arbetsinsats av den som blir marininspektör för att alla ska hitta tillbaka i marinen igen, säger han.

Vem som blir ny marinbaschef är inte klart. Ett namn som nämns är Lennart Månsson från Ronneby. Han är för närvarande chef på marinavdelningen i försvarshögkvarteret.

Lennart Månsson har tidigare bland annat varit ställföreträdande chef för Sydkustens marinkommando i Karlskrona och försvarsattachÈ i Singapore.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.