1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gammal hårdrock säljs för tusenlappar

På 80-talet spelade hårdrockarna i Scratch in en singel som såldes i 1 500 exemplar. Nu är den hett eftertraktad av skivsamlare världen över. I går såldes en skiva för nära 7 000 kronor.
– Det är helt sjukt, säger bandets manager Rickard Karlsson.
Karlskrona • Publicerad 14 september 2010

Karlskronabandet Scratch släppte 1985 singeln Before the rain/metalbreaker och sålde slut på alla 1 500 exemplaren. 1989 lade de av, men trots att de inte längre är verksamma är de väldigt populära.

På Tradera, en auktionssajt på internet, såldes en skiva för 6 767 kronor i går.

– Det är för att det är riktigt bra 80-talsrock, men jag hade inte en susning om att den såldes så dyrt, säger bandets manager Rickard Karlsson.

Han tror att det är samlare som är på jakt efter skivan och det tror också hårdrocksexperten Janne Stark. Han är däremot inte särskilt förvånad över att skivan säljs så dyrt.

– Många samlare från Japan, Europa och USA vill ha den här skivan. De tror att bandet är från England och tillhör "den nya vågen av brittisk heavy metal" och det gör skivan väldigt eftertraktad.

Johanna Spogardh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.