1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Galären väntar på godkännande

JB Education har gått i konkurs och JB Galären får nya ägare.
Till hösten kommer skolgången att rulla på som vanligt.
Men ännu har inte tillståndet gått igenom.
Karlskrona • Publicerad 3 juli 2013
Foto: 

För cirka två veckor sedan kom beskedet om att JB Education, före detta ägare till JB Galären, gått i konkurs.

De nya ägarna Academedia tar över fyra av JB:s grundskolor i landet. Men Skolinspektionen har fortfarande inte godkänt ägarbytet av JB Galären.

– Vi väntar på kompletterande uppgifter från skolan. Men hur lång tid det tar innan arbetet är färdigt kan jag inte svara på, säger Kerstin Haster, utredare på rätts- och tillståndsavdelningen.

Åsa Lindén, biträdande rektor på JB Galären och Paula Hammerskog, kommunikatör på Academedia är rörande överrens om att intyget går igenom.

– Academedia är ledande i landet med sina 170 skolor. Att de skulle få ett nej ser vi inte som en möjlighet, säger Åsa Lindén.

När Academedia i så fall tar över är ännu oklart. Men skolledningen hoppas att det ska ske så snart som möjligt.

På JB Galären rullar arbetet vidare som vanligt med läsårsavslut och planering inför höstterminen. Några oroliga föräldrar har hört av sig till ledningen med frågor kring ägarbytet.

– Det är klart att vi påverkas rent praktiskt just nu. Men så fort de nya ägarna tar över är vi tillbaka till det normala igen, säger Åsa Lindén.

BLT den 31 maj

Sabina McDowell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.