1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Med nya snökanoner och soligt vinterväder är det full fart i Rödebybacken. Snowboards, slalomskidor och pulkor viner förbi med människor i alla åldrar.
Karlskrona • Publicerad 30 januari 2006

Klockan är snart fyra och solen är på väg mot horisonten. Vid Rödebybackens lift ringlar kön fortfarande lång. Många vill hinna med några sista hisnande turer innan stängningsdags. Att det är roligt att åka utför råder det ingen tvekan om.

Nästan varje dag David Ling, tolv år, har åkt slalom sedan klockan tolv.

­ Jag är här nästan varje dag eller kväll. Och jag hoppar i guppet nästan varje gång, säger han glad med rödblossande kinder.

Johanna Lorenz, tio år, tycker också om guppen som finns i backen.

­ Jag hoppar små gupp. Sen tycker jag det är kul att åka lite baklänges.

­ Det har varit väldigt mycket folk här när det är fint väder. Ett par hundra i dag, lika många i går. Det är många familjer som kommer. Det var kö ändå dit bort, det brukar det inte vara, säger Mikael Frostenson och pekar över den långa raden människor.

Sköter backen Mikael Frostenson är medlem i Karlskrona Slalomklubb som ideellt sköter backen. I år har de införskaffat snökanoner med konstgjord snö som isolerar och får den vanliga snön att stanna kvar, även om det skulle bli några plusgrader.

Chansen är alltså stor att det kommer att gå att åka utför också under sportlovet. Då ordnar klubben dessutom extra aktiviteter och har längre öppettider.

­ Vi brukar ha lite tävlingar, aktiviteter och grillning och så. Det är öppet för alla som vill komma hit, säger Mikael Frostenson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.