GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fredskonferens har blivit en hösttradition

Det har blivit en riktig tradition när höstlöven skiftar färg i Karlskrona. Om några dagar bär det av för freds- och säkerhetskonferensen Pax Baltica igen.
Karlskrona • Publicerad 16 oktober 2018
Ordförande i Allmänna Försvarsföreningen i Blekinge, Inga-lena Fischer.
Ordförande i Allmänna Försvarsföreningen i Blekinge, Inga-lena Fischer.
Foto: Mats Blennow

Den genomförs för 29:e gången med arrangören Allmänna Försvarsföreningen och sponsorer bakom sig. Den här gången har träffen överrubriken ”Goda Grannar - kan de lita på oss?”

Den inleds med presskonferens på residenset torsdagen den 18 oktober och följs av flera föreläsningar på eftermiddagen. Därefter bjud deltagare på en båtfärd till Kungsholmen med middag, mingel och övernattning. En förmiddag med gruppsamtal väntar på fredagen, innan det är dags att embarkera båten tillbaka till fastlandet igen.

Bland föreläsarna finns Simonas Gentvilas, liberal parlamentariker från Litauen, Yuri Kazhura, statsvetare och diplomat, Allan Widman, riksdagsman (L) och försvarsexpert, Niklas Wiklund, försvarsdebattör och skribent (under signaturen Skipper), och Martin Andersson professor på BTH. Konferensen leds av Anna Wieslander som är generalsekreterare i Allmänna Försvarsföreningen

– Nästa år siktar vi på vårt 30-årsjubileum. Arbetet bygger helt på frivilliga krafter med hjälp av förstående och viktiga sponsorer, säger Inga-Lena Fischer, ordförande i Blekingeavdelningen. Den har i år stöttats av Karlskrona kommun, Marinen, Gota Media, Litorina Folkhögskola och landshövdingen Sten Nordin.

Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer