1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Först inbrott på Coop – sen rån

Rånaren höll fram en kniv och hotade de anställda på Coop Konsum i Rödeby. Knappt två månader tidigare hade han dömts för att ha gjort inbrott i samma affär.
Karlskrona • Publicerad 1 juli 2014

Mannen, en 27-åring, gick in på Coop vid stängningsdags söndagen 18 maj och riktade en kniv mot de anställda.

– Öppna kassalådan och ge mig pengarna, sa han till de två anställda som fanns i butiken.

Sen försvann han från platsen med 10 240 kronor på sig. Genom övervakningsfilmen kunde polisen snabbt identifiera mannen som fram tills rånet hade 33 avsnitt i belastningsregistret. Så sent 27 mars hade han dömts för att ha brutit sig in i samma butik.

Då dömdes han till skyddstillsyn med villkoret att han höll kontakt med kriminalvården och försökte bli fri från sitt narkotikamissbruk.

På kvällen några timmar efter rånet fick polisen ett samtal från 27-åringen som uppgav att han visste något om Coop-rånet. Enligt polisen förnekade han först att han var den skyldige men han kom senare att erkänna att han låg bakom rånet.

I dag dömdes han till 1,5 års fängelse för rån. I straffet finns också två andra straff inbakade: för inbrottet på samma butik tidigare på våren samt en dom för snatteri och narkotikabrott från år 2012.

Rätten anser att 27-åringen inte varit seriös om att komma på rätt bana i livet och att han därför ska dömas till fängelse. De två anställda som blev rånade på Coop ska få ersättning med cirka 10 000 kronor var för kränkningen som rånet innebar. Dessutom saknades 7 370 kronor från kassan som 27-åringen också döms att betala i skadestånd till Coop Konsum.

Kniven som användes vid rånet återfanns.

Johan Nordström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.